join us!


HPP Icoon SupermanMooi dat je mee wilt doen! We stellen de volgende acties voor:


1. Sluit je aan bij de beweging


Wordt onderdeel van de Beyond GDP beweging, waarbij we niet alleen economische groei nastreven. Volg ons op Facebook en Twitter en laat anderen weten dat jij ook gaat voor een Nederland met meer geluk en een lage ecologische voetafdruk. Oftewel, een hogere Happy Planet Index.


2. Ga voor een leven met meer geluk en een lage ecologische voetafdruk


Maak de 5 Ways to Well-being onderdeel van je leven:  wees bewust / blijf leren en ontwikkelen / beweeg / verbind / geeficons_DEF-03Deze acties zorgen niet alleen voor meer geluk, maar dragen ook bij aan je levensverwachting en je voetafdruk.

  • direct: veel aspecten van de Five Ways to Well-being gaan goed samen met verhoging van levensverwachting en een verkleining van de ecologische voetafdruk. Zo draagt het meer bewegen – bijvoorbeeld dagelijks 30 minuten hardlopen – bij aan je geluk én je levensverwachting. Een win/win dus.
  • indirect: gelukkige mensen staan meer open voor verandering (zoals het aanpassen van je leefstijl)

Bekijk hier de 5 Ways to Well-being factsheet. Tip: gebruik de app van de Five Ways to Well-being: gratis te downloaden via Android en iTunes

<> Om er achter te komen hoe je gezond oud kunt worden onderzochten Dan Buettner en zijn team de “Blue Zones” van de wereld. Daar leven ouderen met pit op hoge leeftijd. In deze TEDx clip deelt hij de 9 algemene dieet- en levensstijl adviezen die hen zelfs na hun honderdste nog in vorm houden. De 9 adviezen zijn: 1) beweeg natuurlijk* 2) ken je doel 3) pak je rust 4) stop met eten als je 80% vol zit 5) eet veel plantaardig voedsel 6) drink twee glazen wijn per dag 7) zorg voor goede familiebanden 8) vind gelijkgestemden 9) zorg voor voldoende sociale contacten/ vrienden


Interesse in een verdiepende training over de Happy Planet Index, de 5 Ways en wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie? Volg een training bij het Happy Planet Platform. Neem contact op voor aanvullende informatie. 


3. Steun het Happy Planet Platform


Het Happy Planet Platform is een groeiende organisatie. We zijn altijd op zoek naar goede versterking. Ben je creatief, vernieuwend, ruimdenkend en enthousiast? Wil je tijd en energie steken in de ontwikkeling van het Happy Planet Platform? We zijn o.a. op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor:

  • het organiseren van events
  • projecten en trainingen (o.a. schoolprojecten)
  • PR (o.a. social media)
  • onderzoek naar de HPI van Nederland

Help jij ons om de ideeën waar wij warm voor lopen te concretiseren? We horen graag van je. Kom naar de Happy Coffee of stuur ons een bericht. We maken graag kennis met jou. Natuurlijk zijn wij ook heel blij met een financiële bijdrage om de doelen van het Happy Planet Platform te realiseren.