Happiness Cinema


Happiness Cinema© presenteert:

HAPPY

Zaterdag 15 november 14.45 uur Bioscoop Trianon, Leiden

LET OP: Tickets voor dit event zijn alleen online te koop via WeWantCinema.


Happiness Cinema is een initiatief van het Happy Planet Platform. Wij organiseren events om mensen te informeren over gelukswetenschap en de Happy Planet Index. Het medium film zien wij als een mooie kans om mensen op een informele en leuke manier kennis te laten maken met ons, onze activiteiten en.. met elkaar. Volg ons op facebook en twitter om op de hoogte te worden gehouden van toekomstige Happiness Cinema events.

Filmliefhebber en geïnteresseerd in het thema Geluk? Dan is dit event iets voor jou. Naast het vertonen van de prachtige documentaire ” Happy” maak je kennis met het Happy Planet Platform en hun doel: connecting happiness, science and people. Het Happy Planet Platform verzorgt ook een kort randprogramma waarin je kennis maakt met de wetenschap der geluk, de Happy Planet Index en wat jij kunt doen om je geluksniveau te verhogen aan de hand van vijf sleutelactiviteiten.

Programma

De zaal gaat open om 14.45 uur. Het programma start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om in de binnenstad te borrelen (op eigen kosten) en na te praten. Laat weten of je naar de borrel komt door een mail te sturen naar contact@happyplanetplatform.nl

Taal

De film is Engels met Nederlandse ondertiteling. Het aanvullende programma is in het Nederlands.

Koop je tickets online om bij dit event te zijn. Een kaartje kost € 8,75.


Over de film Happy (the Movie)

Wat maakt ons gelukkig? Succes? Werk? Kinderen? En is gelukkig zijn een kwestie van toeval of wordt je kans om gelukkig te zijn genetisch bepaald? Kan je geluk ook zelf afdwingen? Roko Belic gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en reist hiervoor de hele wereld rond: over de stranden van Brazilië, door kleine dorpjes in Okinawa, de moerasgebieden van Louisiana, de woestijn van Namibië, etc. En wat blijkt? De zoektocht naar geluk is universeel. Deze film combineert wetenschappelijke inzichten over geluk vanuit de neurowetenschappen en psychologie met inspirerende en fascinerende verhalen uit het dagelijks leven van mensen van over de hele wereld.

De film toont verder ook aan dat er een beweging aan het ontstaan is van mensen die succes en vooruitgang niet slechts in termen van economische groei willen omschrijven. Zo wordt er ook aandacht geschonken aan Bhutan, waar men het Bruto Nationaal Geluk heeft ingevoerd.